Van Hearst Castle naar Los Angeles

Vandaag staat Hearst Castle op het programma. We slapen dichtbij in een motel. Na een goed ontbijt rijden we een kwartiertje. We dachten even een uurtje te kijken maar het is een hele tour. We moeten de bus nemen om het oprijlaantje te kunnen nemen. Dit duurt zo’n 20 minuten. Het enorme huis ligt boven op een flinke heuvel of bergje zo u wil.

De krantenmagnaat uit de jaren 20 en 30 wilde graag een klein dorp nabouwen in de renaissance stijl. Een enorm huis ‘Grand Casa’ , zijn huis, die de plaats van de kerk inneemt, een pleintje en dan 3 huisjes wat de gastverblijven waren. Een prachtig zwembad in de Romeinse stijl. Helaas zijn ze die aan het herstellen van lekkage, dus stond leeg. Maar niet getreurd er is ook een binnenzwembad à la de Romeinen. De bodem met echt goud en bladgoud in en op de miljoenen tegeltjes.

We hebben een rondleiding door het grote huis gedaan en de grote kamers bewonderd vol met kunst uit de renaissance tijd. Indrukwekkend. Daarbij ook een beeld uit het oude Egypte, je moet toch iets doen met je geld….

Het was de moeite waard in ieder geval. Deze man had veel geld en macht en kreeg veel beroemde mensen op bezoek in zijn gasthuizen. Het enorm grote land eromheen wordt nog steeds gebruikt als ranch.

Dan op weg naar Santa Barbara. In 1987 heb ik daar een maand of 9 gewoond, getraind en gestudeerd aan de UCSB. Leuk om dat weer eens te zien na 29 jaar. Mijn vriendin Annemarie uit die tijd woont daar nog steeds, dus we hebben bij haar en haar man 2 nachten vertoefd. We zij de University weer even gaan bekijken en Goleta Beach waar ik veel trainde. Natuurlijk ook State Street doorgelopen. Oude herinneringen opgehaald en lekker gegeten aan de haven van Santa Barbara. Heel gezellig.

Goleta Beach met UCSB op de achtergrond

Gezellig diner met Rob en Annemarie

Venice Beach

Aparte beleving Venice Beach. Hippie stijl, veel winkeltjes en natuurlijk de boardwalk die niet meer van hout is. Gekke mensen kijken…. Happy hour gegeten met een lekker biertje en wijntje.

Daarna tijd om een motel op te zoeken. Dat heeft even geduurd. Is best lastig zinder wifi. Maar ach. Gewoon beetje rondrijden dan vindt je altijd wel wat !

De laatste overnachting in Inglewood, LA. Dan ontbijten, nog even speciale Oreo red velvet cheesecake cookies scoren voor Lisa. En dan op naar LAX. De huurauto terug brengen waar ik een deuk in de achterbumper gereden had….Gelukkig verzekerd 😉

Inchecken, vervelen, deze blog schrijven, en op naar huis!!

Deze reis van International Swimming Hall of Fame tot mini vakantie was TOP! We hebben genoten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s