Kromowidjojo mentaal op de rit

Tijdens de Swim Cup in Eindhoven laat Ranomi Kromowidjojo zien dat ze nu weer terug is op het goed pad. In Rio wil zij vlammen op de 50 en 100 meter vrijeslag en  voor Olympisch Goud gaan.

ranomi-kromowidjojo-19

De afgelopen twee jaar heeft zij veel geleerd over haar mentale gesteldheid. Zo kwam zij er bijvoorbeeld achter dat piekeren niet helpt om goed te presteren. Het omgaan met zwemmen op rare tijdstippen is ook niet alleen fysiek aanpassen (bijvoorbeeld met licht en zuurstof) maar juist mentaal. Zij heeft nu hulp om de rust in haar hoofd te bewaren. Focussen op ademhaling en gedachten onder controle houden. “Een seconde sneller of langzamer zwemmen mag mijn leven niet beheersen”.

Eindelijk sluipt het besef van de mentale beheersing in de Nederlandse topsport. Zo langzamerhand lees ik steeds meer artikelen in de media die de taboe op de psychische begeleiding in de sport verminderen. Zo heeft bijvoorbeeld Ronald de Boer een mental coach ingeschakeld voor Ajax.

Mentale training gaat niet alleen over het denkproces. Het gaat ook over het ‘zijn’.  Ze zeggen wel eens “je bent wat je denkt”.

Ik ben ervan overtuigd dat een topsporter mentale training, gesprekken, ademoefeningen en stimulatie technieken net zo hard nodig heeft als de fysieke training. Ik heb dat zelf aan den lijve ondervonden en heb nu een programma M.E.N.T.A.L. ontwikkeld. Daarbij maak ik een combinatie van gesprekken, jin shin do, mindfullnes en auditieve stimulatie. Alles om de mens compleet te laten zijn en de balans tussen fysiek en mentaal optimaal te laten functioneren.

Wil je meer weten? Ik help jou graag! Stel je vraag en ontvang mijn artikel ‘5 mentale krachten’

VERTROUWEN IS HET SLEUTELWOORD OM GOED IN JE VEL TE ZITTEN EN TOT GROOTSE PRESTATIES TE KOMEN!