Hoe spannend is een marathon zwemmen?

moniekie

Topsporter zijn in het openwater is niet makkelijk. Een marathon zwemmen in een meer, rivier of zee duurt vele saaie uren en vergt veel van de mentale kracht. In de tachtiger jaren zwom ik in het profcircuit, buiten de officiële zwembond om. Bekendheid en erkenning in Nederland is daardoor zeer moeizaam. Waarom dan toch zeven jaar doorgaan in dat circuit? En hoe spannend is het om Het Kanaal over te zwemmen! In mijn carrière was ik zes maal wereldkampioen, heb ik met plezier over de hele wereld gereisd en marathonwedstrijden gezwommen. Telkens met een coach aan mijn zijde die onontbeerlijk is bij topsport. Iedere marathon is een avontuur. Soms met prachtige overwinningen, soms met bittere nederlagen. De ene keer in een woeste zee, de andere keer in een kalm, saai, lang uitgerekt meer. Dan komt het moment van stoppen. Deze periode heeft een enorme impact op mijn verdere leven. Niet alleen privé maar ook als ondernemer gebruik ik de mentale instelling, eerzucht, het vallen- niet opgeven-en tòch weer doorgaan. De zoektocht naar avontuur en grenzen verleggen zitten in het bloed!

Je kunt het kopen via www.boekscout.nl of bestellen via de boekhandel met ISBN 978-94-022-1703-2

Prijs € 16,75

Wil je alvast een voorproefje?

Hoe een babytoetje een mentale dip veroorzaakt