Mental Mastery for More Medals

Het Olympisch jaar is een maand aan de gang. Hoe staat het met onze topsporters op dit moment? Sommigen zijn al zeker van deelname, doch het merendeel moet zich nog kwalificeren. Daarvoor is het OKT Olympisch Kwalificatie Toernooi in het leven geroepen. Voor veel sporters is het kwalificeren voor de OS veel moeilijker dan de Spelen zelf. Gek toch eigenlijk. Hoe werkt dat in het hoofd, welke invloed heeft de geest hierop.

scared

Vier jaar lang trainen om een droom of liever gezegd doel te bereiken. Keihard trainen, je leven reguleren, doorzetten, discipline, knop op nul, koppie er bij, focussen, juiste coach/trainer hebben en behouden, Rio Rio Rio Rio als mantra in het hoofd. Dan komt het laatste half jaar, de laatste maanden om je te kwalificeren. De overtuiging is er, de omstandigheden zijn er. Een eerdere kans is gemist. Het moet NU gebeuren. Het OKT is de laatste kans……

Hoe voel je je dan? Wat speelt er in je hoofd? Welke invloed heeft dat op je lichaam?

Is de limiet haalbaar, een gok of probeer je het gewoon. Is dit je eerste OS of de mogelijkheid op je laatste. Vind je meedoen aan OS genoeg of wil je een medaille halen. Neem je genoegen met brons of ga je voor GOUD. Wil je 1 medaille halen of meerdere.

Hoe zeker ben je van jezelf? Hoe hoog is de druk? Hoe ga je daarmee om?

Al deze zaken zijn zo belangrijk om uiteindelijk zo goed mogelijk te presteren op de Olympishe spelen van Rio de Janeiro augustus 2016. Het aller belangrijkste is dat je vrij bent van blokkades in je geest. Ruim op die rotzooi, voel je vrij, sterk en zeker van jezelf. No matter wat de buitenwereld zegt.

Ik ben benieuwd naar de mentale begeleiding die nu gegeven wordt. Er zijn vele technieken van toepassing zoals NLP en sport psychologie.

Ik bied een manier om werkelijk met blokkades te werken op een snelle efficiënte manier zonder ellenlange gesprekken te voeren. Nieuwsgierig? Houd mijn M4ce blog in de gaten…..

Sportieve groet

Monique

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s