Ontberingen op het IJsselmeer

Zaterdag 8 augustus was een geweldige dag voor een zwemmarathon. Zeventien zwemmers sprongen in Stavoren van de boot in het redelijk op temperatuur zijnde (20 graden) water om de tocht naar Medemblik aan te vangen En dan ook liefst zo snel mogelijk want het is tenslotte ONK.

Het werd een echte titanenstrijd. Ik was met Marcel Stroet op pad om voor Open Water Swimming Club verslag te doen. Zowel op de live stream als via filmopname was de wedstrijd goed te volgen in Nederland.

Het wordt namelijk wel eens tijd om  met de moderne middelen eens een lans te breken voor deze mooie sport. Maarten vd Weiden heeft ge-experimenteerde met opnames via een drone, waarbij de zwemmers van bovenaf gevolgd worden. Misschien ook een goede optie in de toekomst (alleen nog probleem dat drones niet boeven mensen mag vliegen en als ie neerstort onder water verdwijnt).

Ons verslag is natuurlijk te zien op de site van openwaterswimming.club. Maar voor het gemak heb ik het hieronder vore je geplaatst en kan je genieten van de kanjers van het IJsselmeer van 2015.

Mocht het je inspireren en meer willen weten over de ontberingen onderweg, je kan het lezen in mijn boek ‘Ontberingen van een marathonzwemster’ waarbij veel van deze omstandigheden beschreven worden en vooral de mentale drempels onderweg.

Te verkrijgen via

http://www.openwaterswimming.club. http://www.boekscout.nl

Of life te koop bij mij. Ik zal aanwezig zijn bij de open waterwedstrijden in Hoorn! !

 

 

Wil je meer weten over mijn bezigheden met top sporters en doorbreken van mentale blokkades, laat hier je gegevens achter met je vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s