Mentale fitheid

Mijn volgende verhaal staat alweer klaar. ‘Stoppen op je hoogtepunt’ Alleen nog even plaatjes erbij zoeken.

Maarrr…wat mij momenteel bezig houdt is het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden tot het verkrijgen en behouden van mentale fitheid. Iets wat in de sport, vooral aan de top, een must is. Ik kan met de methode waar ik mee werk alles wat tussen de oren zit bewerken, juist via die oren.

Ik ben nu op zoek naar (top)sporters die telkens weer tegen dat laatste mentale stukje oplopen, of juist het mentale helemaal niet op de rit krijgen.

DE EERSTE 5 SPORTERS KUNNEN PROFITEREN DOOR MEE TE DOEN AAN EEN PILOT STUDIE, MELDT JE AAN!!!

Om goede (top) prestaties te leveren in de sport is een optimale balans tussen lichaam en geest nodig. Omgaan met spanning en druk is heel belangrijk wanneer de sporter moet presteren op de top van zijn kunnen.

De invloed van muziek op de mens wordt steeds duidelijker. In de sport zien we steeds meer dat er koptelefoons met muziek gebruikt worden vooral in de voorbereidende fase vlak voor een wedstrijd om de concentratie optimaal te krijgen. Of het wordt tijdens het sporten ingezet om makkelijker ritmes vast te houden.

Met de Tomatis Methode gaat dit effect een stap verder. Het is mogelijk om via de oren rechtstreeks de psyche te beïnvloeden.

De muziek wordt bewerkt door een Elektronisch Oor en weergegeven via een speciale koptelefoon met een botgeleider als extra. Deze bewerking, auditieve stimulatie,  zorgt ervoor dat de sporter optimaal kan omgaan met prikkels van buitenaf, maar ook van binnenuit.

 Deze methode kan als therapie ingezet worden, maar ook als ondersteuning. Bij sporters zonder issues zie ik het niet zozeer als therapie maar meer als het optimaal in balans krijgen van het hele systeem zodat optimaal gepresteerd kan worden.

Het luisteren kan gewoon thuis of tijdens trainingsstages gebeuren.  Individueel of in een klein groepje. Ideale momenten om te ‘luisteren’ zijn de rustmomenten, lekker relaxen met een koptelefoon op. Alle eventueel lopende trajecten met mental coaches kunnen gewoon doorlopen.

 Door eerst een meting te doen naar de Audio-Psycho-Fonologie wordt het functioneren van het luisteren en omgaan met prikkels in kaart gebracht. Hiermee kan een individueel programma opgesteld worden en de balans tussen lichaam en geest optimaal gemaakt worden.

De intensiteit kan variëren per persoon. Minimaal  zal er 2 maal een periode plaatsvinden van 26 uur auditieve stimulatie. Meestal binnen 13 dagen, dit betekent 2 uur per dag.

Daarnaast kan er vlak voor een belangrijke wedstrijd/toernooi korte minder intensieve periodes gestimuleerd worden om het behaalde effect te continueren of de rust te bewaren.

 Marc Evers, Paralympisch kampioen zwemmen, heeft inmiddels gebruik kunnen maken van deze methode.  Marc (die te kampen heeft met autisme): “ Ik kreeg meer rust in mijn hoofd. De instructies van de trainer kan ik nu ook beter omzetten in het verbeteren van mijn techniek met zwemmen.”

Laat mij je reactie weten!! Informatie en aanmelding kan ook via de site.

Marc Evers goud op de Paralympics!

Marc Evers goud op de Paralympics!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s