Mentale kracht: vraag en aanbod iedere vrijdag om 10.00 uur FB live

Lieve mensen

Alles staat in pauze stand. Het Carona virus grijpt om zich heen. De mens moet pas op de plaats maken. Dat is niet leuk. Aan de andere kant tijd voor bezinning. We merken nu pas in wat voor waanzinnig tempo we leven. Alles moet snel en heeft zeker met geld te maken. Als je dat geld nu eens loslaat in je hoofd….wat gebeurt er dan?

Dit vergt op mentaal gebied best wel wat. Van laconiek naar paniek en angst naar berusting. En dan …

Ik dacht dat ik wel grote zorgen zou hebben over het financiële aspect van deze crisis. Mijn praktijk waar ik mensen help met communicatie, concentratie en mentale vitaliteit staat nu even on hold. Niet omdat ik dat wil, maar omdat mensen nu eenmaal even pas op de plaats maken, een andere focus hebben en geen behoefte hebben aan een nieuwe therapie of begeleiding. Dat betekent voor mij minimale inkomsten. Gelukkig wonen we in een geweldig land die financieel mensen kan helpen. Daar zit ongetwijfeld een limiet aan.

Doch ik ben gewend om flexibel te denken en te doen. Vanuit mijn leven als topsporter in een sport waar niet alles geregeld werd, maar alles zelf maar moest zien te klaren, heb ik geleerd om niet te strak te zijn in mijn leven. Verandering is leuk. Uitdaging hoort bij mijn leven. Op de één of andere manier maakt dat mijn zorgen een stuk minder.

Belangrijk is om vooruit te kijken. Kansen creëren of grijpen wanneer die zich voordoen. Niets komt zomaar aanwaaien. Wanneer ik nu alleen maar zou bedenken dat ik failliet zou kunnen gaan en mij daarop zou focussen, dan mis ik andere mooie kansen.

Daar is mentale kracht voor nodig. Kracht die ik van jongs af aan ontwikkeld heb. Ik ben mij bewust van deze gave en ook hoe ik andere mensen hiermee kan helpen. Luisteren, samenvatten, doorvragen. Mentaal fitheid gebruiken en de juiste mentale focus vinden om door te kunnen in deze tijd van tegenslagen.

Als voorbeeld alle topsporters die zich aan het voorbereiden waren voor de Olympische Spelen. De meeste reacties die ik lees in de media zijn die van opluchting en dat alleen de focus van datum verlegd hoeft te worden. Behalve voor die atleten die hadden willen stoppen na Tokyo. Wat doe je dan. Nog een jaar doorgaan of toch stoppen….Dat kan je niet zomaar beslissen. Daar gaat tijd overheen. Er zijn verschillende aspecten die opnieuw bekeken moeten worden. Krijg je spijt als je toch stopt? Of als je doorgaat, moet je teveel opofferen van de plannen die je gesmeed had?

Om zulke beslissingen te nemen moet je helder in je hoofd zijn. Rustig en in balans. Zodat je een keuze maakt waar je volledig achter staat.

LIVE @MoniqueM4ce

Ik zal iedere vrijdag om 10.00 uur live op facebook aanwezig zijn om vanuit mijn achtergrond als topsporter en therapeut tips en tricks te geven en je vragen te beantwoorden.

Meldt je bij mijn site aan voor het volgen van mijn berichten !

Go Strong!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s